Yeni Nesil Kuaförlük: Yüzünüze Değil, Hayat Alışkanlıklarınıza Uyan Saçlar Tasarlamak

Yeni Nesil Kuaförlük: Yüzünüze Değil, Hayat Alışkanlıklarınıza Uyan Saçlar Tasarlamak

 

Son dönemde kafaları karıştıran bir sürü renk ismi var. Bunun envai çeşidini özellikle konu sarı olunca görebiliyoruz. Örnek vermek gerekirse; platin sarısı, saman sarısı, fil dişi, buz sarısı, bebek sarısı, altın sarı… Renklere isim vermek çok güzel bir şey, çünkü kafamızda bir resim canlanmasına yardımcı oluyor. Biliyorsunuz daha markamı ilk kurduğum dönemde, hatta daha öncesinde, ismim sektöre kendi tanıştırdığım uygulama ve renklerle anılmaya başlamıştı. Ama bu işin sadece bir kısmı, belki de ilk aşaması diyelim.  

Bana göre bu renklerin isimlerinden daha önemli olan kime neyin yakışabileceğini öngörmek. Mesela siz adını duymuşsunuzdur veya bir kişide görüp beğenmişsinizdir, xx sarısı istiyorum dersiniz kuaföre. Ama siz bu isteğinizi belirttikten hemen sonra işlem başlıyor ise bence tehlike çanları çalıyor demektir. 

Neden mi?  

Evet, biliyorum ilk başta bu kadar kolay olması çok çekici geliyor olabilir. Tabii aslında biz kuaförler sizlerin taleplerini hayata geçirmek için çalışıyor gibi görünebiliriz ama asıl işimiz tam olarak bu değildir. Bizler sahip olduğunuz bütün özelliklere bakarak (yüz şekliniz, renkleriniz, kemik yapınız, ama en önemlisi de hayat alışkanlıklarınız) size en çok yakışacak ve saçınızın sağlığını en çok koruyabilecek renge sizi yönlendiren kişiler olmalıyız. Bence yeni nesil bir kuaförlük anlayışı bunu gerektiriyor. 

“Ben sizin istediğiniz rengin kralını yaparım” diyene değil ben size en çok yakışacak rengi bulmak için sizi tanımak istiyorum diyene emanet etmelisiniz o güzel saçlarınızı. Biz müşterilerimiz ile markamızın kurulduğu günden itibaren, özellikle ilk ziyaretleri ise, kişisel danışmanlık randevuları ile çalışıyoruz. Bu sayede karşılıklı olarak birbirimizi tanıyoruz ve ortak kararlar vererek sizi en mutlu edecek, kötü sürpriz ihtimali en az olan saçı tasarlamaya çalışıyoruz. Bazen 180 derece bir değişim isteği ile salonumuza geldiğinizde belki sizi o an için dileğinize ulaştıramayacağız ama birkaç aşamalı bir değişim imkanı sunarak başarılı bir sonuca ulaşmanızı sağlayacağız.  

Bugünlerde kafanızda köklü bir değişim varsa, platin sarısı, fildişi, saman rengi vb gibi, isimlerden bağımsız olarak size en çok yakışacak rengi ve modeli gelin beraberce keşfedelim.  

Sevgilerimle, 

Ahmet Çoban 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.