Saç Derisi Sorunlarına En Doğal Çözümler 

Saç Derisi Sorunlarına En Doğal Çözümler 

Merhaba, 

Son dönemde bize gelen sorulardan gözlemlediğimiz kadarıyla saç derisi ile ilgili bazı problemlerde artış yaşandığını görüyoruz. Bunun en önemli sebeplerinden biri pandemi süreci ile değişen hayat şartlarımız.  

Bu saç derimizi nasıl etkiliyor derseniz, mesela saç derisinde kendini gösteren ve farklı yoğunlukta olmak üzere birçok insanın yaşadığı Seboreik Dermatit’in (ya da saç derisi egzaması) diyelim en önemli nedenlerinden biri stres. Bu dönemde yaşadığımız kaygılar sonucu stresimizin arttığı malum. Bunun dışında saçtaki egzamanın nedenleri kişinin yaşadığı metabolizma kaynaklı ya da hormonal değişimler, hava kirliliği gibi dış etkenler, beslenmede farklılıklar ya da sert kimyasallar içeren ürün kullanımı da olabilir.  

Bu sorun kendini saç derisinde kaşıntı, kuruluk, yağlanma (enteresan bir şekilde kuruluk ile aynı anda), kepeklenme, kızarıklık, yanma ve kabuklar olarak gösterebilir. Hatta böylesine bir sorunu daha hafif de olsa yeni doğan döneminde bazı bebeklerde de görürüz. İsmine de konak denir.  

Nedeni her ne olursa olsun sizi rahatsız eden hatta ilerisi saç dökülmelerine kadar gidebilen bu sorun için size birkaç önerimiz var.   

Saç Derinizi Kurutmayın: 

Kuruyan saç derisi hem hassaslaşır hem de savunma gücü azalır. Böylece dışarıdan gelecek etkilere ve bakterilere daha açık hale gelir. Bu durum da egzamayı tetikler. Bunun için saç köklerinin doğal yağ dengesine ve pH derecesine önem vermek gerekir. Saç derisini kurutan en önemli dış faktörlerden biri sülfatlı şampuanlardır. Sülfatsız Super Wash ya da Hair Wash şampuanlarımızdan birini tercih edebilirsiniz.  

Saçınızda Kimyasal Tortu Kalmasın: 

Kullandığımız saç şekillendirici gibi ürünler bazen saç derimizde tortu kalmasına neden olabilir. Bu tortu hem saç derisinin ve saç köklerinin hava almasını engeller hem de ölü hücrelerin doğal atılma sürecini sekteye uğratır. Size önerimiz içinde en az kimyasal olan şekillendiricileri kullanın ve tortu oluşmasına izin vermeyin. Mesela kıvırcık ve dalgalı saçları şekillendirmek için Hair Balm, jöle yerine ise yumuşak bir alternatif olarak %99 saflıktaki Pure Aloe isimli jelimizi tercih edebilirsiniz.  

Saç Derisi Bakımına Özen Gösterin: 

Yüzümüzde bir sivilce ya da kızarıklık olduğunda hemen gerekli cilt bakım ürünleri ile önlem almaya dikkat ederiz ama çoğu zaman aynı özeni saç derisine göstermeyebiliyoruz. Ama daha önce söylediğim gibi ufak bir kaşıntı olarak başlayıp zamanla yoğunlaşan bu sorunlar bazen saç dökülmesine kadar gidebilir. Size önerimiz banyo öncesi saç derinize bakım maskesi uygulamanız. Biz, Hair Serum ürünümüzü bu konuyu da düşünerek tasarladık. İçindeki organik sertifikalı özel bitki kokteyli saç derinizi besler, bakteri oluşumunu önler ve nem&yağ dengesini korumasını sağlar. Ayrıca Hair Wash şampuanımız da içindeki %70’e varan Aloe Vera özü ve diğer değerli bitkilerle bu bakıma yardımcı olur, zarar görmüş hücrelerin hızlıca yeni ve sağlıklı hücrelerle döngüsünü sağlar.  

Unutmadan tüm bu bahsettiğimiz ürünler unisex olarak hem kadınların hem de erkeklerin ihtiyaçları için kullanılabilir.  

Saç ve saç derisi sağlığı ile ilgili konular bazen şekillendirme ve renklendirmenin gerisinde kalabiliyor ama ben Garage Organics markasını hazırlarken, müşterilerimin saçlarında en iyi sonuçlara en sağlıklı saç temeliyle ulaşacağımı biliyordum ve ürünlerimi saça sağlık veren, onaran özel formüllerle tasarladım.  

Özellikle bu stresli günlerde saçınız ve saç derinizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız saç bakım rutininizde değişime giderek Garage Organics’in şifa veren organik formülleri ile tanışmayı ihmal etmeyin. Ürünlerimiz hakkında websitemizin mağaza bölümünden detaylı bilgi alabilir ya da Garage Hair Repair Studio şubelerine uğrayarak ekibimizden saçınıza özel öneriler alabilirsiniz.  

Sağlıklı günler dileğiyle,

Ahmet Çoban 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.