Ahmet Çoban’ın Saç Modasına Armağanı Brushlight Hala Zirvede! 

Ahmet Çoban’ın Saç Modasına Armağanı Brushlight Hala Zirvede! 

Bazı insanlar vardır kendi mesleklerinde yepyeni bir yol açarlar ve herkese de ilham verirler. Ahmet Çoban Brushlight uygulaması ile Türkiye’de kuaförlük sektörü için bunu başardı. Aslında sadece Brushlight değil, facelight, transparan boya, pigmentasyon gibi başka buluşları da onu bize sevdiren diğer başarıları belki ama Brushlight yepyeni bir bakış açısının da başlangıcı oldu.  

Çünkü Brushlight hep kuaförlere anlatılıp da asla alınamayan sonuçtu. Hani kuaföre yaz sonrası gidersiniz de “işte bu doğal ışıltıları istiyorum. Ama sadece uçlarda değil tüm saçta.” dersiniz ama sonuç çoğunlukla hüsran olur. İşte Brushlight ile Ahmet Çoban bunun yapılabilirliğini gösterdi. Saçınızın adeta bir parmak izi gibi olan kendi ışığını takip etti.  

Peki 10 yıl önce Brushlight uygulamasını hayatımızı sokan Ahmet Çoban bu tekniği kendi nasıl tanımlıyor ona sorduk:  

“Bu uygulama bizim ünümüzü başka bir noktaya taşıdı. Çünkü hangi saçı ne kadar açmamız gerekiyor, ne sıklıkla highlightlar verilmeli kişiye göre üzerinde ince hesaplamalar yaptıktan sonra uygulamaya geçiyoruz. Bu hesaplamalarda yüz şeklinin, ten renginin, saçın kalınlığının, gürlüğünün ve dalgasının önemli rolü oluyor. Bir de saçın kendisinden gelen ışığı takip ediyoruz. Sonuç her seferinde ideal oluyor. Çünkü derler ya gerçeğin her zaman ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Bu saç için neden farklı olsun ki? Onun da bir gerçeği var. Alt tonu var, açılabileceği noktalar var. Bu kişiye göre çok değişir ve bunun tersi ezbere uygulamalar yaparsanız hızla kendini ele verir. O yüzden Brushlight çok sevildi ve tüm sektöre örnek oldu bence. 

Brushlight uygulaması ilk defa boya yaptırmak ve saç renklerini açmak isteyen müşterilerimiz için iyi bir başlangıç noktası. Ayrıca boya için yaşı daha erken olanlar için de… Çünkü saçın doğal rengi ile oynamamız gerekmiyor ve üzerine en natürel sonucu uygulamaya çalışıyoruz. Adeta saçın kendinde gördüğümüz ışığı takip ediyoruz. Ve bu herkes için çok farklı… Brushlight sayesinde balyaj, gölge gibi uygulamalara karşı olduğunu söyleyen birçok müşterimizin fikrini değiştirdiğimizi söyleyebiliriz. Ayrıca uygulamanın uzun ömürlü olması bizim “sürdürülebilir” kuaförlük vizyonumuzu da yansıtıyor.” 

Brushlight uygulaması yazının başında da bahsettiğim gibi Ahmet Çoban’ın kuaförlüğe getirdiği yenilikçi bir bakış açısının başlangıcıydı aslında bu doğallığı takip eden diğer uygulamaları da eskiden kötü tecrübeler edinmiş ve şu an kuaför fobisi yaşayan birçok kadını tekrar kuaför koltuğuna oturtur bence. 

Sevgiler,

Çağla Bingöl 

**Brushlight uygulaması ile saçınızın içindeki gerçek ışığı çıkarmak için siz de Garage Studio’larından kişisel danışmanlık randevunuzu oluşturabilirsiniz. 

Tüm Şubeleri görmek için tıklayınız. 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.