2024 İlkbahar&Yaz Saç Trendleri Neler Olacak?

2024 İlkbahar&Yaz Saç Trendleri Neler Olacak?

Mart ayına geldik bile... Yani bu demek oluyor ki hepimizi mutlu eden güneşli ve neşeli günler artık bize daha da yakın. Bu günlerde aklınızda saçınızın rengini ya da modelini değiştirme fikri olabilir. O zaman sizin için güzel bir trend listesi hazırladım. Bence aradığınız ilhamı biraz sonra, bu satırlar arasında bulacaksınız.



İtalyan Bob’unu Duymuş Muydunuz?

Geçen sezon French Bangs’i yani Fransız kızlarından ilham alan kakül modelini sıkça konuştuk, konuşmakla kalmadık, bol bol elimize makas aldık, kestik. Ama şimdi sırada Italyan Bob kesimi var. Bunu normal bir Bob cut yani küt kesimden ayıran nedir diye sorarsanız, daha spesifik olması diye cevap verebilirim. Saç çene hizasında kesiliyor, çok fazla kat verilmiyor ve üst kısımdaki hacim aynen saçın uç kısımlarına taşınıyor. Yandan ya da ortadan ayrık olabilir. Çok net hatlara sahip bir saç modeli, çok da sağlıklı ve gür duruyor. Çok müşterime öneriyorum. Ama kime önermem derseniz çok güçlü çene hatlarına sahip olan köşeli yüzlere pek yakışmayabilir. Çünkü çenede bittiği için tüm odak da çenede toplanıyor. Ama daire ve oval yüzler çok sevecektir. Bu saçın zahmetsiz halini çok seviyorum. Çünkü biraz  Leave-in Treatment ile yumuşatıp hizaya sokarak Hair Balm ile doğal dalgasını hafifçe vurgulamak yeterli olacaktır.



Renk Trendlerinde "Smooth Colours" Anlayışı Öne Çıkıyor!

Bu aslında bizim bir süredir üzerinde çalıştığımız bir renklendirme tekniği ve ayrıntılı olarak bu yazıda anlatmıştım. Ama anlayışın genel olarak renk trendlerinde de öne çıkacağını düşünüyorum. Kısaca hatırlamak gerekirse: Saçlarında kontrast tonları değil de aynı rengin ultra yumuşak geçişlerle harmonize halini görmek isteyenler için çok uygun bir renk trendi. Bu renklendirme anlayışı aslında ilhamını “Quiet Luxury” ya da “Old Money” olarak bilinen trend’den de alıyor.



Dalgalı Kaküller

Saçı dalgalı ya da kıvırcık olanlar kakül kestirmekten genelde kaçınırlar çünkü genel anlayış kakülün dümdüz çerçevelemesi üzerinedir. Ama bu sezon klişeler yıkılıyor. Siz de dalgalı kaküller düşünebilirsiniz. Bu özellikle gür ve kıvırcık saçın yanlardaki aşırı yoğunluğunu daha homojen dağıtmamıza da yardımcı oluyor. Şekillendirmesi de kolay. Biraz nemlendirin ve Hair Balm ile bukleleri sürekli canlı tutun yeter.



Islak Görünüm

Bu sezonun defile saçlarını inceleme fırsatınız olduysa iki detay yine oldukça öne çıkıyor. Birincisi saçta ıslak görünüm ikincisi de yandan ayrık saç modeli. Yandan ayrık saç modeli eğer çok uzun bir yüz tipiniz yoksa size mutlaka yakışacaktır ve daha ince bir ifade katacaktır. Islak saçların ise parıltısı gözlere ve cilde yansıyan çok özel bir efekti var. Hazır yazken, hazır havalar sıcakken siz de mutlaka deneyin derim. Bunu yaparken saçınızın sağlığını bozmamak için bizim Pure Aloe jelimizden de faydalanabilirsiniz.



Yüzü Çerçeveleyen Kesimler

Uzun ve katlı kesimler bir diğer trend. Öncelikle Butterfly kesim bu sezon da bizlerle. Bu kesimin en tılsımlı yanı hem hep kuaförden çıkmışçasına kusursuz fönlerle harika duruyor hem de biraz hair oil ile tarayıp zahmetsizce doğal kurumaya bıraktığınızda. Kelebek kesimin yanı sıra yüzü çevreleyen Curtain Bangs modelini de uzun saçta görmeye devam edeceğiz. Bu saçtan bıkmıyoruz. Çünkü hem açık bırakıp ortadan ayırabiliyorsunuz veya isterseniz kolayca yandan ayrık bir modele geçirebiliyorsunuz. Topladığınız zaman ön kısımlar ne olacak sorunu yok. Sadece kakül kısmını düzeltip evden rahatça çıkabilirsiniz mesela. Tabii ki bu modellerden birine karar verirseniz asıl maharet size en doğru şekilde uyarlayabilecek kuaföre düşüyor. Çünkü bu kesimler çok kolaylıkla yanlış yöne de gidebilir. O yüzden dikkatli olmakta fayda var.

Son Bir Öneri!

Son bir öneri olarak Garage Organics Saç Bakım Setini edinmenizi öneririm. Bu set ile hem saçınızı daha sağlıklı ve hızlı uzatmak için bakım yapabilirsiniz hem de banyo sonrası saçınızı bukleli şekillendirmek için kullanabilirsiniz. Hatta aynı evde birkaç kişi bile kullanabilir. Eğer saçım uzamıyor, daha hızlı ve sağlıklı uzasın istiyorsanız banyo öncesi Hair Balm ile saçın uç kısımlarına saç maskesi yapın ve banyo sonrası Leave-in Treatment No.2 Sprey ile saçı yumuşacık yapın, kolay tarayın, neme kavuşturun ve korumaya alın. Eğer buklelerimi şekillendirmek istiyorum ama saçım da sağlıklı kalsın diyorsanız banyo sonrası havlu ile kurulanmış saça önce Leave-in Treatment No.2 Sprey sıkın tarayın ardından Hair Balm ile bukleleri sıkarak şekillendirip diffuser uç ile ya da doğal kurutun. Bu seti çok seveceksiniz. Seti incelemek için tıklayın.

Sevgilerimle

Ahmet Coban

 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.